Trainer leest geen 10 A4’tjes

„Nee”, luidde het korte antwoord van Bert van Marwijk op de vraag of hij het beleidsplan van technisch directeur Peter Bosz al had gelezen. En de kans dat de nieuwe trainer van Feyenoord dat de komende weken alsnog zal gaan doen, is niet groot. „Het woord ‘professionaliteit’ is wel vaak gevallen tijdens de besprekingen met Feyenoord. Dat vind ik echter vanzelfsprekend. Zo werk ik altijd. Dat hoef ik niet op tien A4’tjes te lezen”, stelde de coach die de komende twee jaar opnieuw bij de Rotterdamse voetbalclub onder contract staat.

Van Marwijk keerde gisteren na een afwezigheid van drie seizoenen weer terug in De Kuip. Een groepje supporters heette de man met wie Feyenoord in 2002 de UEFA Cup veroverde voor de poorten van het stadion van harte welkom. Van Marwijk, die de volksclub de afgelopen jaren van afstand volgde, constateerde dat de nummer negen van de eredivisie met „een negatief imago” kampt. „Het is voor een uitdaging om daar iets aan te veranderen. Zowel op als buiten het veld moet de club weer een eigen gezicht krijgen”, sprak de oud-voetballer. „Ik ben ervan overtuigd dat er een elftal komt waar ik achter kan staan. Ik ben nergens bang voor.”

In de aanloop naar de eerste training op juli hoopt Feyenoord een aantal nieuwe spelers te presenteren. Van Marwijk sprak de voorbije weken naar eigen zeggen met verschillende voetballers. De trainer zei op de hoogte te zijn van een akkoord tussen Ajax en Feyenoord over de transfer van Kenneth Perez. De Deen wil echter naar PSV. „Als we een speler halen moet die wel graag bij ons komen voetballen”, zei Van Marwijk. Interim-directeur Peter Volgelzang liet weten dat een transfer van Royston Drenthe „in principe” onbespreekbaar is.