Op ware grootte

Op ware grootte Choteau. De Amerikaanse grizzlykenner Mike Madel heeft de op een na grootste grizzlybeer gevangen die ooit in Montana, in het noordwesten van de Verenigde Staten, is waargenomen. Deze gisteren vrijgegeven foto dateert van 24 mei 2007. De foto toont (ongeveer op ware grootte) de poot van de verdoofde ‘Big Daddy’, de koosnaam die plaatselijke kranten de beer hebben gegeven. De poot is zo’n 19 centimeter breed en de klauwen hebben een lengte van ongeveer 8 centimeter. De omtrek van de nek van de beer bedraagt 1 meter 20. Als Big Daddy op zijn achterpoten recht overeind staat, is hij groter dan de beroemde, 2 meter 16 lange en 140 kilo zware basketballer Shaquille O’Neal. Voor zover bekend is alleen Griz nr. 15, een beer die in 2003 in het Montana Fish-reservaat is gevangen, groter: 2 meter 45. Sinds 2004 bestuderen biologen van het natuurreservaat de omvang van de berenpopulatie. De beren worden gevangen en krijgen een ketting met zendapparatuur. Daarna worden ze vrijgelaten. Via radiosignalen kunnen de onderzoekers het gedrag van de dieren nauwgezet volgen. Foto Mike Madel This photo made availaable by Mike Madel shows the pad of the second-largest grizzly bear ever recorded after it was captured in the 10,000-square-mile Northern Continental Divide Ecosystem measures 7 1/8 inches across. Its claws are 3 1/2 inches long, in this photo taken May 24, 2007, in the Teton River drainage on the Rocky Mountain Front, near Choteau, in Montana. (AP Photo/Montana Fish, Wildlife and Parks, Photo courtesy of Mike Madel) **NO SALES**
Op ware grootte Choteau. De Amerikaanse grizzlykenner Mike Madel heeft de op een na grootste grizzlybeer gevangen die ooit in Montana, in het noordwesten van de Verenigde Staten, is waargenomen. Deze gisteren vrijgegeven foto dateert van 24 mei 2007. De foto toont (ongeveer op ware grootte) de poot van de verdoofde ‘Big Daddy’, de koosnaam die plaatselijke kranten de beer hebben gegeven. De poot is zo’n 19 centimeter breed en de klauwen hebben een lengte van ongeveer 8 centimeter. De omtrek van de nek van de beer bedraagt 1 meter 20. Als Big Daddy op zijn achterpoten recht overeind staat, is hij groter dan de beroemde, 2 meter 16 lange en 140 kilo zware basketballer Shaquille O’Neal. Voor zover bekend is alleen Griz nr. 15, een beer die in 2003 in het Montana Fish-reservaat is gevangen, groter: 2 meter 45. Sinds 2004 bestuderen biologen van het natuurreservaat de omvang van de berenpopulatie. De beren worden gevangen en krijgen een ketting met zendapparatuur. Daarna worden ze vrijgelaten. Via radiosignalen kunnen de onderzoekers het gedrag van de dieren nauwgezet volgen. Foto Mike Madel This photo made availaable by Mike Madel shows the pad of the second-largest grizzly bear ever recorded after it was captured in the 10,000-square-mile Northern Continental Divide Ecosystem measures 7 1/8 inches across. Its claws are 3 1/2 inches long, in this photo taken May 24, 2007, in the Teton River drainage on the Rocky Mountain Front, near Choteau, in Montana. (AP Photo/Montana Fish, Wildlife and Parks, Photo courtesy of Mike Madel) **NO SALES** Associated Press

De Amerikaanse grizzlykenner Mike Madel heeft de op een na grootste grizzlybeer gevangen die ooit in Montana, in het noordwesten van de Verenigde Staten, is waargenomen.

Deze gisteren vrijgegeven foto dateert van 24 mei 2007. De foto toont (ongeveer op ware grootte) de poot van de verdoofde ‘Big Daddy’, de koosnaam die plaatselijke kranten de beer hebben gegeven. De poot is zo’n 19 centimeter breed en de klauwen hebben een lengte van ongeveer 8 centimeter. De omtrek van de nek van de beer bedraagt 1 meter 20.

Als Big Daddy op zijn achterpoten recht overeind staat, is hij groter dan de beroemde, 2 meter 16 lange en 140 kilo zware basketballer Shaquille O’Neal. Voor zover bekend is alleen Griz nr. 15, een beer die in 2003 in het Montana Fish-reservaat is gevangen, groter: 2 meter 45.

Sinds 2004 bestuderen biologen van het natuurreservaat de omvang van de berenpopulatie. De beren worden gevangen en krijgen een ketting met zendapparatuur. Daarna worden ze vrijgelaten. Via radiosignalen kunnen de onderzoekers het gedrag van de dieren nauwgezet volgen.