Cheryl Braam in Eerste Kamer als zelfstandige fractie

Rotterdam, 19 juni. Cheryl Braam stelt haar zetel in de Provinciale Staten niet ter beschikking aan GroenLinks maar gaat als zelfstandige fractie verder. De partij had Braam verzocht haar zetel op te geven nadat ze bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer een ongeldige stem had uitgebracht en dit vervolgens niet onmiddellijk toegaf. De ongeldige stem had tot gevolg dat GroenLinks een extra zetel misliep. Deze zetel ging nu naar de SP. Statenfractievoorzitter Harmen Binnema is teleurgesteld in Braam: ”We zijn geen partij die van te voren fractieleden papieren laten onderteken om dit soort zaken te regelen. Maar we vinden dat haar zetel ons moreel toehoort”.

Rectificatie / Gerectificeerd

In het artikel Cheryl Braam in Eerste Kamer als zelfstandige fractie (19 juni, pagina 2) staan twee fouten. Braam gaat zelfstandig verder als Statenlid in Noord-Holland, niet als Eerste Kamerlid. Verder kostte Braams ongeldige stem niet haar partij GroenLinks een zetel in de senaat, maar de Partij voor de Dieren.