Nader bekeken

Het seizoen van Ruud van Nistelrooy eindigde dan wel met een hamstringblessure, de Nederlandse aanvaller van Real Madrid schreef gisteren wel geschiedenis. Nooit eerder slaagde een spits erin om in drie van de zes Europese topcompetities topscorer te worden. Dat deed Van Nistelrooy eerder bij PSV in Nederland en Manchester United in Engeland. Daarmee doet hij het beter dan bijvoorbeeld bondscoach Marco van Basten, met wie hij zich onlangs verzoende voor een terugkeer in het Nederlands voetbalelftal.

Van Nistelrooy slaagde er net niet in om ook Europees topscorer te worden. Hij scoorde dit seizoen 25 keer voor Real in de competitie, een doelpunt minder dan de Italiaan Francesco Totti van AS Roma in de Serie A. Van Nistelrooy werd gisteren ook voor de vierde keer landskampioen. Het was zijn eerste titel in Spanje, nadat hij vorige zomer overkwam van Manchester United.