Televisie Film van de dag

Scène uit What Lies Beneath (Robert Zemeckis, 2000, VS) What Lies Beneath Year: 2000 Director: Robert Zemeckis Harrison Ford Michelle Pfeiffer
Scène uit What Lies Beneath (Robert Zemeckis, 2000, VS) What Lies Beneath Year: 2000 Director: Robert Zemeckis Harrison Ford Michelle Pfeiffer PHOTOS12

What Lies Beneath. Het moet maar weer eens geconstateerd worden: erg origineel wordt er niet meer geprogrammeerd bij de omroepen. Dezelfde titels duiken keer op keer op en zelfs zenders die vroegen bekendstonden om hun verfijnde en avontuurlijke filmsmaak stellen tegenwoordig hevig teleur. Zo lijkt het beleid van de BBC om geen buitenlandse films meer uit te zenden, want mensen schijnen het vervelend te vinden ondertitels te moeten lezen. Tja. Wie vandaag geen zin heeft om voor de zoveelste keer te kijken naar toppers als The Big Le-bowski of Shrek 2, en ook geen zin heeft in bodemfilms als Killer Bees!, kan of opblijven voor Hitchcocks Murder, of inschakelen op de aardige bovennatuurlijke thriller What Lies Beneath, met onder meer Michelle Pfeiffer en Harrison Ford. Het eerste uur is soms ronduit nagelbijtend, daarna buitelen de clichés van je scherm.(Robert Zemeckis, 2000, VS), RTL5, 22.30-0.49u.

André Waardenburg