4,6 mld voor deel Duitse Landesbank

BERLIJN, 16 Juni. De associatie van Duitse spaarbanken DSGV heeft voor 4,6 miljard euro een meerderheidsbelang van 81 procent genomen in Landesbank Berlin (LBB). Dat maakte de senaat van Berlijn gisteren bekend. Hiermee is voorkomen dat de grootste kredietverstrekker van de Duitse hoofdstad in private handen valt. Met deze overname van LBB komt een einde aan een biedingsstrijd die in januari begon. Negentien andere partijen, waaronder Commerzbank en Landesbank Baden-Württemberg, waren geïnteresseerd in een overname van LBB. Ook overwoog Berlijn een beursgang voor LBB. De acquisitie moet nog worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten en het parlement van de deelstaat Berlijn. LBB, voorheen Bankgesellschaft Berlin, heeft ongeveer 150 vestigingen in en om Berlijn, 6.300 werknemers en circa twee miljoen klanten.