Radio Voorkeur

Desmet live. Chris van der Heijden vraagt zich af waar de antiglobalisten die protesteren tegen de G8-top nu eigenlijk voor staan. Zijn het raddraaiers, idealisten of mafketels? Verder onder meer een gesprek met stadsdichter van Haarlem George Moormann over 2008: Haarlem Cultuurstad, en bespiegelingen over de plannen van president Nicolas Sarkozy van o.a. Marc Chavannes. Het rondetafelgesprek is gewijd aan de kunstenaar Andy Warhol (VS, 1928-1987). Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Gast is Tineke Bennema die in haar nieuwe boek De last van Khalil het leven van een Palestijnse lastdrager in de oude stad Jeruzalem, de grootvader van haar man, reconstrueert. Zijn hele leven sjouwde hij voor anderen met koffers, tafels, stoelen en grafkisten. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa Luna. Gast is neuropsycholoog en dichter Jan Lauwereyns, die o.a. praat over zijn dichtbundel Anophelia! De mug leeft. Lauwereyns doceert psychologie in Nieuw-Zeeland en geeft tijdens het Poetry International Festival een lezing over de manier waarop het brein toegang heeft tot spiritualiteit. Radio 1, 0.02-1.00u.