11. KIES NIET JE BAAN, KIES JE COLLEGA’S

Wat op papier een droombaan lijkt, kan in werkelijkheid een nachtmerrie zijn. Want hoe geweldig is een baan als die samenwerking vereist met draken van collega’s?

Dat collega’s een grote invloed hebben op het werkgeluk, is onomstreden. Wie leuke collega’s heeft, waardeert zijn werkgeluk met een ruime 7. Bij een vervelende werksfeer zakt dat naar een 4,5, becijferde onderzoeksbureau Motivaction.

„Collega’s die je tegenwerken, negeren of pesten zijn funest voor het geluk dat je op je werk ervaart”, zegt ook psychologe Adrienne Hubert, specialist op het gebied van ongewenste omgangsvormen op het werk. Pesten grijpt het diepst in. Al na een paar dagen kan dat tot fysieke klachten leiden: hoofdpijn, zweten en slapeloze nachten. Omgekeerd kunnen fijne collega’s vervelende werkomstandigheden dragelijk maken, ontdekte Hubert. „Mensen die sociale steun krijgen van hun collega’s, kunnen beter omgaan met stress.”

Maar een goede omgang met collega’s, is een subjectief begrip. Neem ‘geintjes’. Wat voor de grappenmaker een onschuldige bezigheid lijkt, kan er voor het slachtoffer anders uit zien. Een extreem, maar sprekend voorbeeld uit Huberts praktijk: iemand sloot, als lolletje, zijn collega op in een vriescel en deed het licht uit. Heel even maar, hooguit 30 seconden. Maar dat het zo kort zou duren, kon het slachtoffer niet vermoeden. „Hij dacht: als ze mij vergeten, ga ik dood.”

Hoe kun je, bij het kiezen van een nieuwe baan, nu weten of het goed zit met de werksfeer? Goed rondkijken tijdens je sollicitatie is slim, maar geen garantie. Want zelfs na jaren van harmonie kan collegiaal geluk ineens verstoord worden met de komst van een nieuw teamlid.

Daarbij: tussen leuke en pestende collega’s ligt een arsenaal aan mogelijkheden. Luie, praatzieke of opdringerige collega’s, collega’s met lange tenen of een slechte lichaamsgeur, allemaal niet rampzalig, maar een bron van vreugde evenmin.