Radio Voorkeur

Desmet live. Gast is filosoof Hans Achterhuis. Hij praat over doel en middel, maatschappelijke relevantie en waarom goede bedoelingen soms rampzalige gevolgen hebben. Verder onder meer een rondetafelgesprek over de politieke ontwikkelingen in Rusland. Radio 5, 18.05 - 19.50u.

Kunststof. Cellist Ernst Reijseger vertelt over zijn de muziek die hij schreef voor de film Requiem for a dying planet van Werner Herzog Hij nam de soundtrack op samen met een Afrikaanse zanger en een mannenkoor uit Sardinië. De muziek wordt tijdens het Holland Festival voor het eerst live integraal gespeeld. Radio 1, 19.04-20.04u.

De Avonden. Gesprek met fotografe Alice Jagtman , die in China de jazzscene van Shanghai fotografeerde. Verder jazz-zangeres en componiste Eva Baggerman over vibrato en stem van klassiek zangeres Arlene Auger. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Gast Hendrik Jan Schoo, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant, geeft zijn visie op de kabinetsplannen. Radio 1, 0.02-1.00u.