Marathon

Vanmiddag was ik in Los Angeles in een wijk (die in Nederland zeker op de lijst met slechte buurten terecht zou komen) waar ik poogde te ontdekken waarom grote banken toch zo geïnteresseerd zijn in illegale immigranten. Bank of America (die van ABN Amro, inderdaad) biedt deze Latino’s hier credit cards aan. Waarom? „Zo helpen

marathon2.jpg
Vanmiddag was ik in Los Angeles in een wijk (die in Nederland zeker op de lijst met slechte buurten terecht zou komen) waar ik poogde te ontdekken waarom grote banken toch zo geïnteresseerd zijn in illegale immigranten.

Bank of America (die van ABN Amro, inderdaad) biedt deze Latino’s hier credit cards aan. Waarom? „Zo helpen we de gemeenschap.” Maar ook gewoon ordinair omdat zij een prachtige markt zijn waar steeds meer geld zit maar grote ondernemers zich niet durven te wagen. Ook al heb je leden van gangs nodig om de buurt echt goed te leren kennen. Hierover later meer.

marathon1.jpgOok kreeg ik een e-mail van Jan Meijer die een groep studenten en starters uit Rotterdam vertegenwoordigd. Zij gaan de marathon van New York lopen en hebben een stichting opgericht zodat ze tegelijkertijd aan SOS Kinderdorpen kunnen bijdragen.

Jan en zijn vrienden vroegen me of ik in hun comité van aanbeveling zitting wil nemen. Dat heb ik vriendelijk geweigerd, als journalist houd ik liever afstand. Bovendien ben ik er nog steeds niet uit: is een kleine vier uur al kotsend naar de finish toe hollen zo aanbevelingswaardig? Heb de afgelopen marathons genoeg blauw aangelopen gezichten gezien om daaraan te twijfelen.

Maar eigenlijk wil Jan natuurlijk gewoon aandacht - hierbij. Maak ik meteen van de nood een deugd. Het lijkt me wel interessant te horen wie er dit jaar allemaal meelopen. En waarom? Bovendien gaan er altijd veel verhalen over het all-in-pakket dat je vanuit Nederland kunt kopen. Voor geïnteresseerden voor volgend jaar misschien handig. En voor wie loop je eigenlijk, jezelf of het goede doel?