Enorme dierentrek ontdekt in Soedan

Enorme dierentrek ontdekt in Soedan Zuid-Soedan, 13 juni. Wetenschappers van de Wildlife Conservation Society hebben, naar wat zij denken, de grootste migratie van wilde dieren ontdekt in het zuiden van Soedan. Dit gebied was decennialang niet toegankelijk voor natuuronderzoekers wegens een slepende burgeroorlog. Tellingen vanuit de lucht, de eerste sinds 25 jaar, onthulden de trek van 1,3 miljoen antilopen en gazellen. Die omvang benadert de aantallen gnoes die jaarlijks in de Serengeti in Kenia en Tanzania in één massale kudde op en neer trekken. De onderzoekers hadden verwacht dat de burgeroorlog die in 1983 uitbrak en twee jaar geleden pas eindigde desastreus zou zijn geweest voor het wild. Maar het tegendeel bleek waar. Behalve massale kuddes antilopen en gazellen telden de onderzoekers ook een groep van 8.000 olifanten, die kennelijk niet te lijden heeft gehad van stroperij. Foto Reuters An undated handout photo shows a herd of elephants migrating through the wetlands of Southern Sudan. A massive herd of animals thought to have been wiped out by decades of civil war in Southern Sudan has survived against the odds and could be one of the largest migrations of large mammals on the planet. The New York-based Wildlife Conservation Society delivered that assessment on June 12, 2007, unveiling the results of an aerial survey that revealed the existence of more than 1.2 million antelope, gazelle, elephants and other animals. REUTERS/P.Elkan - Wildlife Conservation Society/National Geographic/Handout (SUDAN). EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO ARCHIVES. NO SALES.
Enorme dierentrek ontdekt in Soedan Zuid-Soedan, 13 juni. Wetenschappers van de Wildlife Conservation Society hebben, naar wat zij denken, de grootste migratie van wilde dieren ontdekt in het zuiden van Soedan. Dit gebied was decennialang niet toegankelijk voor natuuronderzoekers wegens een slepende burgeroorlog. Tellingen vanuit de lucht, de eerste sinds 25 jaar, onthulden de trek van 1,3 miljoen antilopen en gazellen. Die omvang benadert de aantallen gnoes die jaarlijks in de Serengeti in Kenia en Tanzania in één massale kudde op en neer trekken. De onderzoekers hadden verwacht dat de burgeroorlog die in 1983 uitbrak en twee jaar geleden pas eindigde desastreus zou zijn geweest voor het wild. Maar het tegendeel bleek waar. Behalve massale kuddes antilopen en gazellen telden de onderzoekers ook een groep van 8.000 olifanten, die kennelijk niet te lijden heeft gehad van stroperij. Foto Reuters An undated handout photo shows a herd of elephants migrating through the wetlands of Southern Sudan. A massive herd of animals thought to have been wiped out by decades of civil war in Southern Sudan has survived against the odds and could be one of the largest migrations of large mammals on the planet. The New York-based Wildlife Conservation Society delivered that assessment on June 12, 2007, unveiling the results of an aerial survey that revealed the existence of more than 1.2 million antelope, gazelle, elephants and other animals. REUTERS/P.Elkan - Wildlife Conservation Society/National Geographic/Handout (SUDAN). EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO ARCHIVES. NO SALES. REUTERS