Denen schorten adopties uit India op

Kopenhagen. Denemarken heeft adopties van kinderen uit India tijdelijk verboden na berichten in de Deense media dat sommige adoptiekinderen mogelijk ontvoerd zijn. De Deense minister voor Gezinszaken, Carina Christensen, heeft gezegd zekerheid te willen hebben over een juist verloop van de procedures alvorens adopties weer toe te staan. In Nederland ontstond vorige maand al ophef over een adoptiekind uit India dat ontvoerd zou zijn. Minister Hirsch Ballin (Justitie, CDA) kondigde een onderzoek aan. De Deense autoriteiten gaan nu onderzoek doen naar een adoptiecentrum dat er in een tv-documentaire van beschuldigd is kinderen te hebben ontvangen van een opvangtehuis in India, zonder goedkeuring van de ouders. Het centrum zou al sinds 2003 niet meer samenwerken met het tehuis, naar eigen zeggen wegens geruchten over ”onethische methoden”.