Televisie Overige films

The Whole Ten Yards (Howard Deutch, 2004, VS). Vervolg op The Whole Nine Yards (Jonathan Lynn, 2000), dat een mengsel was van film noir en komedie. Met andermaal Bruce Willis als huurmoordenaar en Matthew Perry als nerveuze tandarts. Veronica, 20.30-22.20u., onderbroken door reclame.

Misery (Rob Reiner, 1990, VS). Psychologisch drama naar roman van Stephen King. Gewonde schrijver James Caan is overgeleverd aan de tirannie van gelegenheidsverpleegster Kathy Bates. RTL7, 22.20-0.25u., onderbroken door reclame.

Het meisje met het rode haar (Ben Verbong, 1981, Nederland). Mooi speelfilmdebuut van Verbong is psychologisch portret van legendarische communistische verzetsstrijder Hannie Schaft, op basis van roman van Theun de Vries (1956), en kan opgevat worden als een in de stijl van Bertolucci gefilmd onderzoek naar de totstandkoming van historische onsterfelijkheid. Cameraman Theo van de Sande fotografeerde Renée Soutendijk als een rode heilige, wier halo van rossige haren fel afsteekt tegen de bijna monochrome achtergrond van een kleurloze samenleving. Meeslepende muziek van Nicola Piovani. Veronica, 23.55-1.55u.

A Walk on the Moon (Tony Goldwyn, 1999, VS/Australië). Mengsel van ‘vrouwenfilm’ en coming-of-age-drama speelt in 1969, het magische jaar van de maanlanding en Woodstock. Daar ontdekt moeder Diane Lane de vrije liefde en is haar tienerdochter jaloers op zoveel aandacht. BBC1, 0.15-1.55u.

Bad Day at Black Rock (John Sturges, 1954, VS). Uitstekend gemaakte, pregnante thriller over een eenarmige vreemdeling (Spencer Tracy) die vijandig wordt bejegend door de bewoners van een woestijnstadje, die kennelijk iets te verbergen hebben. Ook met Ernest Borgnine. ARD, 0.20-1.40u., nagesynchroniseerd.