Radio Voorkeur

De Avonden. Gesprek met Jonathan van het Reve over zijn zojuist verschenen romandebuut De boot en het meisje. Muzikant Mischa den Haring over Johnny ‘Guitar’ Watson. Verder o.a. een gesprek met literatuurwetenschapper en beeldend kunstenaar Elisabeth Tonnard over haar boek Two of us, een fotoroman over tweetallen. Radio 6, 19.02-22.00u.

Kunststof. Architect Koen van Velsen is te gast naar aanleiding van zijn overzichtsexpositie Niet beschreven ruimte in Museum Hilversum, waar de ontwikkeling in zijn werk te zien is van een drukke deconstructivistische stijl met veel verschillende materialen en vormen tot een meer sobere, modernistische vormgeving. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa Luna. Jaap van Zuijlekom is oprichter van De Vrijbuiter kampeerspeciaalzaken. Begin dit jaar verkocht hij tweederde van zijn aandelen om kansarmen en straatkinderen in Afrika te gaan helpen. Komend weekeinde vertrekt hij naar Zuid-Afrika. Een gesprek over levensbeschouwing en Bart Foundation, het liefdadigheidsfonds genoemd naar zijn overleden zoon. Radio 1, 0.02-01.00u.