Oudste DNA van Nederland

Oudste DNA van Nederland vlaardingen. In een ruim 3.300 jaar oud skelet, dat in Vlaardingen is gevonden, is menselijk DNA aangetroffen. Het is het oudste DNA van Nederland. De zogeheten Krabbeplasman leefde rond 1300 voor Christus en werd ongeveer 43 jaar oud. Het DNA komt uit zijn kies. Foto WFA WFA28:GEZICHT KRABBEPLASMAN GERECONSTRUEERD:VLAARDINGEN;11JUN2007- Op 28 juli 1990 ontdekten twee spelende kinderen, de broers Eric en Arie van Pienbroek, bij de zojuist aangelegde Krabbeplas de resten van een skelet. Onderzoek wees uit dat dit skelet van een circa 43-jarige man was, die ongeveer 3300 jaar geleden heeft geleefd. Van deze unieke vondst is nu een levensechte gezichtsreconstructie die vanmiddag in het Stadskantoor van Vlaardingen is onthuld. Vanaf vandaag is de reconstructie vier maanden lang in het Stadskantoor te bekijken. De Krabbeplasman werd direct na de onthulling door veel aanwezigen gefotografeerd. WFA/wc/str. Dirk Hol WFA
Oudste DNA van Nederland vlaardingen. In een ruim 3.300 jaar oud skelet, dat in Vlaardingen is gevonden, is menselijk DNA aangetroffen. Het is het oudste DNA van Nederland. De zogeheten Krabbeplasman leefde rond 1300 voor Christus en werd ongeveer 43 jaar oud. Het DNA komt uit zijn kies. Foto WFA WFA28:GEZICHT KRABBEPLASMAN GERECONSTRUEERD:VLAARDINGEN;11JUN2007- Op 28 juli 1990 ontdekten twee spelende kinderen, de broers Eric en Arie van Pienbroek, bij de zojuist aangelegde Krabbeplas de resten van een skelet. Onderzoek wees uit dat dit skelet van een circa 43-jarige man was, die ongeveer 3300 jaar geleden heeft geleefd. Van deze unieke vondst is nu een levensechte gezichtsreconstructie die vanmiddag in het Stadskantoor van Vlaardingen is onthuld. Vanaf vandaag is de reconstructie vier maanden lang in het Stadskantoor te bekijken. De Krabbeplasman werd direct na de onthulling door veel aanwezigen gefotografeerd. WFA/wc/str. Dirk Hol WFA WFA