Internet Weblog van de dag

Steve Jobs, baas van Apple. Apple Inc. CEO Steve Jobs gives the keynote address on the opening day of the Apple Worldwide Developers Conference 2007 (WWDC 07) at the Moscone Center West in San Francisco, California 11 June 2007. Developers and IT professionals from around the globe come together for the Apple Worldwide Developers Conference that runs 11-15 June to connect with Apple engineers and get a firsthand look at the latest technologies.AFP PHOTO / Robyn BECK
Steve Jobs, baas van Apple. Apple Inc. CEO Steve Jobs gives the keynote address on the opening day of the Apple Worldwide Developers Conference 2007 (WWDC 07) at the Moscone Center West in San Francisco, California 11 June 2007. Developers and IT professionals from around the globe come together for the Apple Worldwide Developers Conference that runs 11-15 June to connect with Apple engineers and get a firsthand look at the latest technologies.AFP PHOTO / Robyn BECK AFP

His Royal Steveness. De Heilige Coltrui heeft gisteravond zijn parochie toegesproken: Apple-baas Steve Jobs maakte in San Francisco een lijst nieuwe snufjes voor Mac-producten bekend. In het land van fanatieke Apple-liefhebbers (bijvoorbeeld op macfreak.org) wordt rechtstreeks verslag gedaan van het optreden van „His Royal Steveness”, dat als volgt begint: „In de zaal wordt het inmiddels al gezellig. We zijn benieuwd of we op tijd beginnen... Inmiddels wordt in de zaal aangekondigd dat we over twee minuten beginnen! Lichten dimmen; totale stilte...”

Op het hebben-weblog vertelt Marc Hijink dat Jobs een opmerkelijk nieuwtje had: de internetbrowser van Apple, Safari, is nu ook uitgebracht voor Windows-gebruikers. „De meeste mensen zal het worst zijn met welke browser ze het web op gaan. Als -ie het maar doet”, schrijft Hijink. „De Safari-browser zou een stuk sneller zijn dan de naaste concurrenten: Explorer 7, Firefox 2.0 en Opera 9.2. „En we zijn ook nog eens een eleganter”, aldus de Safari-ontwikkelaars. Moet ook wel, want straks draait dezelfde browser op de iPhone.”

En wanneer dat langverwachte Apple-apparaatje op de markt verschijnt is nu ook eindelijk officieel bekendgemaakt: 29 juni, 18:00 uur San Francisco-tijd.

nrc.nl/hebben