Herdenking voor kapers van trein bij De Punt (1977)

Herdenking voor kapers van trein bij De Punt (1977) Assen, 12 juni Ongeveer zeshonderd leden van de Molukse gemeenschap hebben gisteren op de Asser begraafplaats De Boskamp de kapers van de treinkaping in 1977 bij De Punt herdacht.Bij de bevrijdingsactie door mariniers kwamen zes van de negen gijzelnemers en twee passagiers om het leven. Voorafgaand aan de plechtigheid werd op een andere plek gediscussieerd over het ideaal van de Vrije Republiek der Zuid-Molukken. Het gezelschap maakt zich zorgen over het gebrek aan belangstelling voor dit streven, zo staat in een verklaring waarin ook „meer actie van onze burgers” wordt gevraagd.>Tijdens de plechtigheid werd een krans gelegd door de RMS-regering en door Njonja Soumokil, weduwe van de tweede RMS-president Chris Soumokil die werd gedood door de Indonesische regering. Zij was ook een van de onderhandelaars tijdens de kaping, die drie weken duurde. Twee jaar eerder was ze ook als onderhandelaar opgetreden, tijdens de kaping bij Wijster, waarbij de machinist en twee passagiers werden gedood. Foto WFA pagina 9 hoofdartikel WFA28:HERDENKING MOLUKSE TREINKAPING:ASSEN;11JUN2007- Precies 30 jaar geleden werd er een einde gemaakt aan de treinkaping in De Punt. Zes treinkapers vonden de dood. Vandaag werden de zes herdacht op de begraafplaats de Boskamp. WFA/wc/str. Peter Stevens WFA
Herdenking voor kapers van trein bij De Punt (1977) Assen, 12 juni Ongeveer zeshonderd leden van de Molukse gemeenschap hebben gisteren op de Asser begraafplaats De Boskamp de kapers van de treinkaping in 1977 bij De Punt herdacht.Bij de bevrijdingsactie door mariniers kwamen zes van de negen gijzelnemers en twee passagiers om het leven. Voorafgaand aan de plechtigheid werd op een andere plek gediscussieerd over het ideaal van de Vrije Republiek der Zuid-Molukken. Het gezelschap maakt zich zorgen over het gebrek aan belangstelling voor dit streven, zo staat in een verklaring waarin ook „meer actie van onze burgers” wordt gevraagd.>Tijdens de plechtigheid werd een krans gelegd door de RMS-regering en door Njonja Soumokil, weduwe van de tweede RMS-president Chris Soumokil die werd gedood door de Indonesische regering. Zij was ook een van de onderhandelaars tijdens de kaping, die drie weken duurde. Twee jaar eerder was ze ook als onderhandelaar opgetreden, tijdens de kaping bij Wijster, waarbij de machinist en twee passagiers werden gedood. Foto WFA pagina 9 hoofdartikel WFA28:HERDENKING MOLUKSE TREINKAPING:ASSEN;11JUN2007- Precies 30 jaar geleden werd er een einde gemaakt aan de treinkaping in De Punt. Zes treinkapers vonden de dood. Vandaag werden de zes herdacht op de begraafplaats de Boskamp. WFA/wc/str. Peter Stevens WFA WFA