5 film

Secret Window RTL7, 20.30-22.20u. Er zijn goede en slechte Stephen King-verfilmingen. Deze psychologische thriller over een schrijver die worstelt met een writer’s block, gebaseerd op diens novelle Secret Window, Secret Garden, is niet slecht. Dat is vooral te danken aan de opmerkelijke cast die regisseur-scenarist David Koepp bij elkaar wist te krijgen. Johnny Depp speelt Rainey Mort, een wat verlopen schrijver die, nadat hij zijn vrouw heeft betrapt op overspel, in afwachting van de echtscheidingsprocedure alleen in een houten huis aan de rand van een meer woont. Op een dag komt Shooter langs (John Turturro) die Rainey beschuldigt van plagiaat. Die moet binnen vier dagen aantonen dat zijn verhaal twee jaar eerder dan Shooters identieke versie in een tijdschrift is verschenen, zoals Rainey claimt. Anders volgen er repercussies. Als waarschuwing vermoordt Shooter alvast de hond van de geestelijk wat instabiele auteur. (AW) Pleegt Johnny Depp plagiaat?
Secret Window RTL7, 20.30-22.20u. Er zijn goede en slechte Stephen King-verfilmingen. Deze psychologische thriller over een schrijver die worstelt met een writer’s block, gebaseerd op diens novelle Secret Window, Secret Garden, is niet slecht. Dat is vooral te danken aan de opmerkelijke cast die regisseur-scenarist David Koepp bij elkaar wist te krijgen. Johnny Depp speelt Rainey Mort, een wat verlopen schrijver die, nadat hij zijn vrouw heeft betrapt op overspel, in afwachting van de echtscheidingsprocedure alleen in een houten huis aan de rand van een meer woont. Op een dag komt Shooter langs (John Turturro) die Rainey beschuldigt van plagiaat. Die moet binnen vier dagen aantonen dat zijn verhaal twee jaar eerder dan Shooters identieke versie in een tijdschrift is verschenen, zoals Rainey claimt. Anders volgen er repercussies. Als waarschuwing vermoordt Shooter alvast de hond van de geestelijk wat instabiele auteur. (AW) Pleegt Johnny Depp plagiaat?

Secret Window

RTL7, 20.30-22.20u.

Er zijn goede en slechte Stephen King-verfilmingen. Deze psychologische thriller over een schrijver die worstelt met een writer’s block, gebaseerd op diens novelle Secret Window, Secret Garden, is niet slecht. Dat is vooral te danken aan de opmerkelijke cast die regisseur-scenarist David Koepp bij elkaar wist te krijgen. Johnny Depp speelt Rainey Mort, een wat verlopen schrijver die, nadat hij zijn vrouw heeft betrapt op overspel, in afwachting van de echtscheidingsprocedure alleen in een houten huis aan de rand van een meer woont. Op een dag komt Shooter langs (John Turturro) die Rainey beschuldigt van plagiaat. Die moet binnen vier dagen aantonen dat zijn verhaal twee jaar eerder dan Shooters identieke versie in een tijdschrift is verschenen, zoals Rainey claimt. Anders volgen er repercussies. Als waarschuwing vermoordt Shooter alvast de hond van de geestelijk wat instabiele auteur. (AW)