Onstabiel

Bestendig juniweer zit er voorlopig niet in. Daarvoor gebeurt er te veel in de atmosfeer boven ons land. In eerste instantie leidt dat tot een aantal buien, later komen regenzones naderbij. Vooralsnog lijkt vooral vrijdag een zeer natte dag te worden. In de onstabiele atmosfeer is vanavond nog steeds een aantal forse onweersbuien mogelijk. Deze drijven ofwel vanuit Duitsland binnen, ofwel ontstaan in de warme lucht. Lokale plensregens kunnen tot diep in de nacht aanhouden. De minimumtemperaturen zullen rond 15 graden liggen.

Morgenochtend begint de dag met veel bewolking en in de vochtige lucht is het tamelijk nevelig, plaatselijk mistig. Geleidelijk komt de zon af en toe tevoorschijn, maar het is mondjesmaat. Dit heeft gevolgen voor de maximumtemperaturen, die aan de kust tot maximaal 20 graden komen en landinwaarts tussen 20 en 25 graden liggen. De kans op een onweersbui is in het zuiden en oosten het grootst. Woensdag en donderdag naderen vanuit het westen én het noorden storingen.

In deze ‘sandwich’ zal het wolkendek grotendeels dichtzitten en valt er wat regen. Bij een matige wind vanuit het westen wordt het 18 tot 20 graden vlak aan zee tot lokaal 24 graden in Limburg. Deze storingen komen later in de week samen en veroorzaken veel neerslag. De grote vraag wordt waar de kern van de storingen overheen trekt. Op die plek kan het namelijk serieus gaan hozen.