5 serie

Ontmoet Alice haar wederhelft? comedy Love soup
Ontmoet Alice haar wederhelft? comedy Love soup

Love Soup

Canvas, 23.20-00.20u.

Het blijft toch een prettig idee. Ergens op deze aarde loopt je perfecte wederhelft rond. Het enige wat nog moet gebeuren, is hem of haar ontmoeten. Alice Chenery (Tamsin Greig) en Gil Raymond (Michael Landes) zijn van die perfecte wederhelften die elkaar (nog) niet kennen. In de BBC-serie Love Soup, die Canvas vanaf vandaag uitzendt, volgen we hun parallelle levens. Soms scheren ze net lang elkaar heen. Als kijker denk je dat het lot ze wel bij elkaar zal brengen, maar volgens David Renwick, de schrijver van de serie, is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. ant „sinds wanneer is het lot ons goedgezind?” Renwick, bij ons vooral bekend van One Foot in the Grave, baseerde de serie losjes op zijn eigen leven en dat van zijn vrouw, die hij leerde kennen via een contactadvertentie. Hen was het lot dus wel goed gezind. Love Soup (2005) werd door Britse critici heel goed ontvangen. (AP)