Wooster Group

Wooster Group Toneel Op het Holland Festival staat de Wooster Group met Hamlet. De groep toont een schokkerige filmregistratie uit 1964, met Richard Burton, en bootst deze voor het scherm op speelse wijze na. Hierdoor komt de nadruk sterk op de vorm en de Hamlet-traditie te liggen, en niet op het stuk zelf. „Hamlet is al zo vaak gespeeld dat elke nieuwe interpretatie herinneringen aan eerdere opvoeringen oproept. Daarom is het een juiste beslissing om de film inbreuk op het spel te laten maken. De filmbeelden storen de beelden op de bühne. Maar de toeschouwer moet zijn aandacht over twee media verdelen en hij kan zich nooit eens lekker in het spel verliezen. Straks zullen we verzuchten: Knap gedaan!”Anneriek de Jong, 7 juni 2007 Vanavond in Bellevue, Amsterdam. Info: www.hollandfestival.nl.
Wooster Group Toneel Op het Holland Festival staat de Wooster Group met Hamlet. De groep toont een schokkerige filmregistratie uit 1964, met Richard Burton, en bootst deze voor het scherm op speelse wijze na. Hierdoor komt de nadruk sterk op de vorm en de Hamlet-traditie te liggen, en niet op het stuk zelf. „Hamlet is al zo vaak gespeeld dat elke nieuwe interpretatie herinneringen aan eerdere opvoeringen oproept. Daarom is het een juiste beslissing om de film inbreuk op het spel te laten maken. De filmbeelden storen de beelden op de bühne. Maar de toeschouwer moet zijn aandacht over twee media verdelen en hij kan zich nooit eens lekker in het spel verliezen. Straks zullen we verzuchten: Knap gedaan!”Anneriek de Jong, 7 juni 2007 Vanavond in Bellevue, Amsterdam. Info: www.hollandfestival.nl.

Op het Holland Festival staat de Wooster Group met Hamlet. De groep toont een schokkerige filmregistratie uit 1964, met Richard Burton, en bootst deze voor het scherm op speelse wijze na. Hierdoor komt de nadruk sterk op de vorm en de Hamlet-traditie te liggen, en niet op het stuk zelf.

„Hamlet is al zo vaak gespeeld dat elke nieuwe interpretatie herinneringen aan eerdere opvoeringen oproept. Daarom is het een juiste beslissing om de film inbreuk op het spel te laten maken. De filmbeelden storen de beelden op de bühne. Maar de toeschouwer moet zijn aandacht over twee media verdelen en hij kan zich nooit eens lekker in het spel verliezen. Straks zullen we verzuchten: Knap gedaan!”Anneriek de Jong, 7 juni 2007

Vanavond in Bellevue, Amsterdam. Info: www.hollandfestival.nl.