Vliegprijs in EU inclusief toeslagen

Luxemburg, 9 Juni. Vliegprijzen in de hele Europese Unie worden binnenkort aangeduid inclusief alle toeslagen en heffingen. Passagiers worden dan niet meer verrast door een onverwacht hoge rekening voor hun vlucht. Ministers van Verkeer van de EU-landen hebben gisteren ingestemd met een voorstel van de Europese Commissie. Nederlandse luchtvaart- en toeristische bedrijven hebben een vrijwillige gedragscode, maar die geldt nog niet voor buitenlandse bedrijven. ”De code werd bovendien soms geschonden, zoals recent door Arke”, zei minister Eurlings (Verkeer, CDA) na het beraad. ”De EU-regeling pint keihard vast dat alle maatschappijen steeds alle kosten moeten vermelden voor vluchten vanuit de EU.” Het Europees Parlement moet nog instemmen met de regeling.