Verhuizers halen bibliotheek leeg

Verhuizers halen bibliotheek leeg Amsterdam, 9 juni. Amsterdam, 9 juni. Verhuizers halen de Centrale Bibliotheek aan de Prinsengracht in Amsterdam leeg. De hoofdvestiging van de Amsterdamse bibliotheek verhuist deze maand naar een nieuw gebouw op het Oosterdokseiland, omdat het oude pand te klein was geworden. Het oudste lid van de bibliotheek leende afgelopen woensdag rond zes uur ’s avonds voor de laatste keer een boek aan de Prinsengracht. Daarna ging de bibliotheek definitief dicht. De verhuizing van de totale collectie is maanden geleden al begonnen. In totaal gaat het om ruim een half miljoen boeken. De nieuwe bibliotheek gaat over een maand open en is de grootste van Nederland. (Foto Maurice Boyer, NRC Handelsblad.) Verhuizing van de Openbare Bibliotheek Amsterdam Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 070608
Verhuizers halen bibliotheek leeg Amsterdam, 9 juni. Amsterdam, 9 juni. Verhuizers halen de Centrale Bibliotheek aan de Prinsengracht in Amsterdam leeg. De hoofdvestiging van de Amsterdamse bibliotheek verhuist deze maand naar een nieuw gebouw op het Oosterdokseiland, omdat het oude pand te klein was geworden. Het oudste lid van de bibliotheek leende afgelopen woensdag rond zes uur ’s avonds voor de laatste keer een boek aan de Prinsengracht. Daarna ging de bibliotheek definitief dicht. De verhuizing van de totale collectie is maanden geleden al begonnen. In totaal gaat het om ruim een half miljoen boeken. De nieuwe bibliotheek gaat over een maand open en is de grootste van Nederland. (Foto Maurice Boyer, NRC Handelsblad.) Verhuizing van de Openbare Bibliotheek Amsterdam Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 070608 Boyer, Maurice