Televisie Voorkeur

Premier Guy Verhofstadt voerde de afgelopen weken campagne voor de parlementsverkiezingen die zondag in België worden gehouden. België Eén biedt de hele dag door gesprekken, discussies en analyses. ’s Avonds verschijnen winnaars en verliezers in de studio. Presentatie: Martine Tanghe, Siegfried Backe, Phara de Aguirre en Goedele Devroy. België Eén, 12.00-0.05u. (Foto AFP) Belgium Prime Minister Guy Verhofstadt gives a speech 05 June 2007 in Antwerp, during the final political meeting before the federal elections to be held next 10 June 2007. The Belgian general election campaign entered its last week on Monday with Prime Minister Guy Verhofstadt and his Flemish Liberal Democrats (VLD) set for a heavy defeat, the latest opinion poll showed. AFP PHOTO BELGA PHOTO DIRK WAEM *** Local Caption ***
Premier Guy Verhofstadt voerde de afgelopen weken campagne voor de parlementsverkiezingen die zondag in België worden gehouden. België Eén biedt de hele dag door gesprekken, discussies en analyses. ’s Avonds verschijnen winnaars en verliezers in de studio. Presentatie: Martine Tanghe, Siegfried Backe, Phara de Aguirre en Goedele Devroy. België Eén, 12.00-0.05u. (Foto AFP) Belgium Prime Minister Guy Verhofstadt gives a speech 05 June 2007 in Antwerp, during the final political meeting before the federal elections to be held next 10 June 2007. The Belgian general election campaign entered its last week on Monday with Prime Minister Guy Verhofstadt and his Flemish Liberal Democrats (VLD) set for a heavy defeat, the latest opinion poll showed. AFP PHOTO BELGA PHOTO DIRK WAEM *** Local Caption *** AFP

actualiteiten

Buitenhof. Interviews en debatten live vanuit Studio Plantage in Amsterdam. Ned.1, 12.10-13.05u.

informatief

Portret van een passie. Nieuwe reeks afleveringen. In de eerste uitzending staat Catherine Keyl centraal. Programmamaker Job Cieraad kijkt letterlijk bij haar in de keuken. Naast haar passie voor het televisievak heeft Keyl een andere liefde: het opknappen van krotten tot een paleis. Ned.1, 11.30-12.00u.

Het hoogste woord. Persoonlijke verhalen verteld aan de hand van bijbelteksten. Presentator Klaas Drupsteen ontmoet advocaat Willem Anker. Samen met zijn tweelingbroer Hans behoort hij tot de meest bekende strafpleiters van Nederland. In Het hoogste woord vertelt Willem Anker hoe zijn werkweken van meer dan honderd uur soms een zware wissel op zijn gezondheid trekken. Ned.2, 19.50-20.20u.

Zembla. Bankgeheimen. De Nederlandse banken beheren bij elkaar 3.000 miljard euro. Niemand vraagt zich eigenlijk af wat er met al dat geld gebeurt, zolang de rekeninghouders hun centen maar (terug)krijgen als ze erom vragen. Maar wat doen die banken met al dat geld? In de documentaire ‘Bankgeheimen’, gaat ZEMBLA op zoek bij vier grote Nederlandse banken. Ook de Goede Doelen worden onder de loep genomen. Ned.3, 20.45-21.30u.

Kruispunt Kloosterserie. Het RKK tv-programma Kruispunt presenteert weer de jaarlijkse kloosterserie. Deze zomer reist het programma af naar België en bezoekt daar vijf Vlaamse kloosterlingen waaronder een abdij die de deuren maar zelden openstelt. In de eerste aflevering prior Eric Seghers van de Norbertijnen uit Averbode. Ned.2, 22.10-22.50u.

documentaire

Op Zwart Zaad. Documentaire serie waarin filmmaker Frank van Osch een aantal Brabantse gezinnen enkele maanden volgt. Wat betekent het om van té weinig geld rond te moeten komen, welke keuzes maak je dan, en hoe probeer je uit het dal te klimmen. Aflevering 3: het Tilburgse gezin Simons zit in de schuldsanering. Een portret van een gezin dat ieder dubbeltje moet omdraaien. Ned.2, 16.05-16.35u.

cultuur

AVRO Close Up. ‘De duivelse streken van Paganini’. Violist Nicolò Paganini (1782-1840) had letterlijk de reputatie van een duivelskunstenaar. Hij speelde viool met een ongeëvenaarde virtuositeit, maar in combinatie met zijn duistere en intense voorkomen leidde dit tot heftige speculaties: sloot de violist een pact met de duivel? Ned.2, 18.55-19.50u.

amusement

Sterren voor kinderen. In twee delen wordt het benefietconcert Sterren voor kinderen uitgezonden. Nationale en internationale artiesten treden op ten bate van de Nederlandse stichting KidsRights. Op het podium staan onder anderen Ramses Shaffy en Alderliefste, Alessandro Safina en Petra Berger, Madeline Bell, Loïs Lane, X-factor winnares Sharon, de Engelse diva Tony Henry en de meidengroep Treble. Ned.1, 13.35-15.00u.

De Mike & Thomas Show. In ‘De Mike en Thomas Kerst Show’ gooit Ruud de Wild sneeuwballen naar mooie meisjes en wordt Dieuwertje Blok aangerand door Willibrord Frequin. Verder Ronde Drie met Ron Dudderie, Het Weer Met Guido De Nijvere en nog veel meer kersterige zaken. Presentatie: Mike Boddé en Thomas van Luyn. Ned.3, 22.00-22.30u.

sport

Tennis. De mannenfinale van het tennistoernooi op Roland Garros in Parijs. Het commentaar bij de wedstrijden is van Marcella Mesker en Jan Roelfs. Co-commentator is oud-tennisser Jan Siemerink. Ned.1, 15.00-18.00u.

NOS Studio Sport. Motorsport: de GP van Spanje. Hockey: de wedstrijd Nederland-Korea (mannen). Paardensport: Outdoor in Gelderland. Volleybal: de wedstrijd België-Nederland (mannen) in de Euro League. Basketbal: een reportage over de Nederlandse NBA-speler Francisco Elson die uitkomt voor de Amerikaanse club San Antonio Spurs. Ned.1, 18.00-19.00u.