Rose: Livin’ it

Rose: Livin’ it (United/Red Ink) ****-
Rose: Livin’ it (United/Red Ink) ****-

Rose:Livin’ it(United/Red Ink)

De vorige keer trok Rose, de Nederlandse dochter van een Amerikaanse freejazz-muzikant, naar Philadelphia om met grote namen als King Britt en James Poyser haar debuutalbum Trust in de verf te zetten. Vijf jaar later zoekt ze ’t dichter bij huis: de opvolger is voor deel opgenomen in de huiskamer die ze deelt met toetsenman/producer Sven Figee. Zo werd het een echte poldersoulplaat, waarbij bijdragen van Floris Klinkert en Sandra St. Victor, de in Nederland wonende zangeres van The Family Stand, wel hielpen. Als zangeres is Rose in die vijf jaar gegroeid, ook dankzij een forse reeks optredens met feestorkest Kraak & Smaak: luister naar de John Lennon-cover ‘Jealous Girl’. Toch zou je willen dat Rose iets meer boven haar repertoire, vooral de clichés daarin, was uitgestegen. Ze staan op de goede plek, hoor, die aanrollende Hammond-orgels en die funky blazerspartijen, maar die polder is misschien iets te vlak. Toch moet er een meesterwerk schuilen in dit talent. Tot die tijd is deze plaat zeer genietbaar.

JACOB HAAGSMA