Radio Voorkeur

Geitenwollensokkenshow. Gast is Nanko van Buuren, oprichter van IBISS (Braziliaans Instituut voor Innovatie in de Sociale Gezondheidszorg). In de sloppenwijken van Rio de Janeiro proberen de autoriteiten met geweld terrein terug te winnen van de drugsbendes. Van Buuren creëert een perspectief voor de jeugd in de favela’s. Radio1, 20.00-21.00u.

Verum Bonum Pulchrum. In het zoekprogramma naar het ware, goede en schone een gesprek met Paul Moyaert. Hij is hoogleraar wijsgerige antropologie aan de universiteit van Leuven en stelt dat godsdienst gedragen wordt door de voor mensen typische symboolgevoeligheid, die onder meer tot uiting komt in iconenverering. Radio5, 23.00-24.00u.

Volgspot. Spinvis komt in Volgspot vertellen over zijn laatste album ‘Dagen van Gras, Dagen van Stro’ en over zijn theatertournee. En over zijn Oerol-avontuur waar hij helemaal alleen een aantal van zijn liedjes en teksten ten gehore brengt. Het gesprek wordt omlijst met muziek van het Oerol, het festival met het grootste podium ter wereld: het eiland Terschelling. Radio2, 23.05-1.00u.