Politie in China bevrijdt 31 slaven

Politie in China bevrijdt 31 slaven Peking, 9 juni. In de Chinese stad Linfen zijn 31 mannen bevrijd die een jaar lang als slaven werden gehouden in een steenfabriek. De eigenaar van de fabriek, Wang Binbin, is de zoon van de lokale secretaris van de Communistische Partij. De politie ontdekte de ernstig vervuilde arbeiders, die al het hele jaar dezelfde kleren droegen. Hun gezichten en lichamen zaten onder de brandwonden, doordat ze gedwongen waren nog niet afgekoelde bakstenen te sjouwen. Ze hadden tot twintig uur per dag moeten werken en leefden op water en brood. Foto Reuters Workers stand at a police station after they were rescued from a brickworks in Hongdong County in Linfen, north China's Shanxi province, May 27, 2007. Thirty-one people, forced to work for a year as slaves -- given only bread and water and no pay -- were rescued at a brickworks run by the son of a local Communist Party official, state media reported on June 8, 2007. Picture taken May 27, 2007. REUTERS/China Daily (CHINA) CHINA OUT
Politie in China bevrijdt 31 slaven Peking, 9 juni. In de Chinese stad Linfen zijn 31 mannen bevrijd die een jaar lang als slaven werden gehouden in een steenfabriek. De eigenaar van de fabriek, Wang Binbin, is de zoon van de lokale secretaris van de Communistische Partij. De politie ontdekte de ernstig vervuilde arbeiders, die al het hele jaar dezelfde kleren droegen. Hun gezichten en lichamen zaten onder de brandwonden, doordat ze gedwongen waren nog niet afgekoelde bakstenen te sjouwen. Ze hadden tot twintig uur per dag moeten werken en leefden op water en brood. Foto Reuters Workers stand at a police station after they were rescued from a brickworks in Hongdong County in Linfen, north China's Shanxi province, May 27, 2007. Thirty-one people, forced to work for a year as slaves -- given only bread and water and no pay -- were rescued at a brickworks run by the son of a local Communist Party official, state media reported on June 8, 2007. Picture taken May 27, 2007. REUTERS/China Daily (CHINA) CHINA OUT REUTERS