Opnieuw doden bij motorrace op Man

De even befaamde als beruchte motorraces op het Britse eiland Man hebben gisteren opnieuw drie doden geëist: een coureur en twee toeschouwers. Het ongeluk gebeurde op de slotdag van de honderdste editie van de Isle of Man TT.

De naam van de verongelukte racer werd gisteravond nog niet bekendgemaakt omdat zijn familie nog niet op de hoogte was gebracht. Naar de toedracht van het drama wordt door de autoriteiten nog een onderzoek gedaan.

Volgens de organisatie waren er in totaal vijf mensen bij betrokken. De rijder en een omstander overleden ter plekke, een ander later in het ziekenhuis.

De Tourist Trophy (TT) op Man dateert van 1907. Sinds dat prille begin waren er tot gisteren op het stratencircuit met behoorlijke hoogteverschillen al 223 mensen om het leven gekomen.

Dit nieuwe ongeval met noodlottige afloop overschaduwde een tot dan als sportief gezien succesvolle raceweek. Bovendien wierp het een donkere sluier op de geplande festiviteiten bij de afsluiting wegens de honderdste editie. De Brit John McGuiness veroverde zijn dertiende TT-titel op Man en haalde in zijn beste ronde op het 60 kilometer lange bergcircuit als eerste coureur een gemiddelde snelheid van meer dan 130 mijl per uur (210 km/uur), 51 seconden sneller dan het oude record. Zijn overwinning maakte hem de derde beste motorrijder uit de historie van de races op Man. (ANP/Reuters)