Linkse coalitie behaalde 46,2% van de stemmen

Tot mijn verbazing bevatte `Dezer Dagen` van 31 mei een onnauwkeurigheid. Heldring schreef: ”Op grond van de uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer van november 2006 kan een linkse coalitie in Nederland van PvdA, SP, Groenen, D66 en Partij voor de Dieren op 50,2 procent van de stemmen rekenen, maar ook die coalitie is voorlopig een illusie.”

Een illusie blijft zo`n coalitie zeker - de `Groenen` heten in Nederland nog altijd GroenLinks, en de door Heldring genoemde partijen behaalden samen slechts 46,2% van de stemmen.Voor een parlementaire meerderheid moet de ChristenUnie (4,0%) bij deze bonte groep worden opgeteld. Maar die partij is wat betreft het buitenlands beleid en immateriële kwesties eerder rechts te noemen, terwijl D66 nog altijd achter de sociaal-economische hervormingen van de vorige kabinetten-Balkenende staat .