Jeugd gebruikt meer CKV-bonnen

AMSTERDAM, 9 juni . De CKV-bonnen waarmee leerlingen van middelbare scholen meer dan 1.500 bioscopen, musea en theaters kunnen bezoeken, worden steeds populairder. In het schooljaar 2005-2006 is 79 procent van de bonnen besteed, wat de culturele instellingen een kleine 6 miljoen euro heeft opgeleverd. Dat heeft de Stichting Cultureel Jongerenpaspoort (CJP) gemeld. De stichting deelt de bonnen uit, die het ministerie van OCW verstrekt. Sinds 1999 krijgen leerlingen die het vak culturele en kunstzinnige vorming (CKV) volgen, jaarlijks 22,50 euro aan bonnen om hen ook buiten de lessen aan cultuur te laten proeven. Zowel het aantal leerlingen dat van de bonnen gebruikmaakt als het bedrag dat zij besteden, stijgt ieder jaar. Dat komt onder meer doordat de scholen meer aan cultuureducatie doen.