‘Ik voel me nu letterlijk en figuurlijk lichter’

Liposuctie tegen lovehandles en chirurgie voor oogleden. Foto Luciana Caputo Rubriek De Aankoop zaterdag 9 juni Liposuctie van Evert Fila is niks meer tezien, op enkele puntjes na. artikel Willemijn van Benthem Foto Luciana Caputo
Liposuctie tegen lovehandles en chirurgie voor oogleden. Foto Luciana Caputo Rubriek De Aankoop zaterdag 9 juni Liposuctie van Evert Fila is niks meer tezien, op enkele puntjes na. artikel Willemijn van Benthem Foto Luciana Caputo Caputo, Luciana

Evert Fila (45) en Mirella Cloosterman (33) besloten zichzelf een make-over cadeau te doen bij de Velthuis Kliniek: nieuwe borsten, slanke lendenen, gladde huidjes en frisse ogen. Het duurt nog even voordat alles is gedaan, maar ze boeken nu al succes in hun domicilie Eindhoven.

Jullie zien er goed uit, ik zal maar niet proberen te raden wat jullie hebben laten doen?

„We hebben de liposuctie gedaan en dat viel mee. Mirella dacht alleen dat ze een maatje kleiner zou hebben na de operatie. Misschien is alles nog een beetje opgezet.”

Waarom deze make-over?

„Ik fiets al decennia op hoog amateurniveau, train intensief, maar mijn lovehandles raakte ik maar niet kwijt. Dat gaat irriteren. Maar het verhaal begon omdat ik mijn ogen wilde laten doen.”

Eh...

„Nee, die heb ik nog niet gedaan. Dat wordt nog best ingewikkeld. Ze hebben net botox in mijn voorhoofd gespoten en gaan met een operatie het vel van mijn voorhoofd naar boven halen. Mijn wenkbrauwen zijn te ver naar beneden gezakt. Het is een vrij zware ingreep, dus daar zie ik een beetje tegenop.”

In hoeverre komt er ijdelheid bij kijken?

„Ik was het zat alsmaar opmerkingen te krijgen of ik niet goed had geslapen. Mijn oogleden hangen over mijn ogen heen, ik kijk daar letterlijk tegenaan. Daarnaast staan we middenin het leven, hebben we allebei een representatieve baan. Ik ben een oude kapper, ik vind het prettig om er goed uit te zien en nu kan het allemaal goed worden gedaan, dus waarom niet.”

Krijg je veel commentaar?

„We hebben in het Eindhovens Dagblad gestaan en sindsdien worden we constant aangesproken. Als ik in de kroeg sta, willen mannen weten wat het kost, wat ik laat doen, hoe dat gaat. Wat me opvalt, is dat jonge mensen zeggen: goed man, gewoon doen. Ouderen zijn minder positief. Dat maakt me niet uit. Ik doe het voor mezelf.”

Voel je je beter nu je slanker bent?

„Gelukkiger word je er niet van, hoewel Mirella wel wakker wordt met het gevoel dat ze een mooi cadeau heeft gekregen. Ze is moeder van onze drie kinderen en had altijd al een grotere cupmaat willen hebben. Voor haar gevoel is haar lichaam nu beter in proportie. En ja, misschien voel ik me toch ook wel beter. Ken je de uitdrukking, je in je vet laten gaar koken? Je hoopt vet op in je lichaam, sjouwt te veel rotzooi mee. Ik voel me nu letterlijk en figuurlijk lichter.”

Maar je portemonnee ook.

„Wat Mirella laat doen, borsten, ogen en liposuctie, komt neer op 13.000 euro, mijn aanpak kost 15.000 euro. Maar we hebben er nog jaren plezier van.”

Willemijn van Benthem