Hilton terug de cel in: Mama, dit is oneerlijk

Paris Hilton wordt huilend naar de rechtbank vervoerd. (Foto AP) **RETRANSMISSION FOR ALTERNATE CROP**Paris Hilton is seen the window of a police car as she is transported from her home to court by the Los Angeles County Sheriff's Department in Los Angeles on Friday, June 8, 2007. (AP Photo/Nick Ut)
Paris Hilton wordt huilend naar de rechtbank vervoerd. (Foto AP) **RETRANSMISSION FOR ALTERNATE CROP**Paris Hilton is seen the window of a police car as she is transported from her home to court by the Los Angeles County Sheriff's Department in Los Angeles on Friday, June 8, 2007. (AP Photo/Nick Ut) Associated Press

Nadat donderdag een golf van protest was opgestoken over vermeende klassejustitie, is de Amerikaanse societyberoemdheid Paris Hilton weer terug in de cel. De 26-jarige erfgename van de hotelketen, die zich ook wel voordoet als actrice en popzangeres, moest 45 dagen zitten omdat ze auto had gereden terwijl haar rijbewijs was ingetrokken wegens dronkenschap.

Hiervoor meldde ze zich afgelopen maandag bij de gevangenis – een dag te vroeg: een poging de pers te vermijden. Donderdag werd ze al weer naar huis gestuurd, „op medische gronden”. Ze mocht de rest van haar straf thuis uitzitten, met een elektronische enkelband om.

Dit lokte in de VS, waar bijna elke voetstap van haar live op tv wordt geregistreerd, een golf van protest uit. Gisteren gelaste een rechter dat Paris terug moest in haar cel. „Mama, mama, dit is niet eerlijk”, riep ze huilend toen ze werd afgevoerd. (Reuters)

Zie ook: Leven&cetera