Halleluja

Fotograaf Ad Nuis bezoekt bijzondere bijeenkomsten. In deze vijftiende aflevering van ‘posters’ bezoekt hij een bijeenkomst van gelovigen.

Halleluja Tekst en foto’s Ad Nuis Fotograaf Ad Nuis bezoekt bijzondere bijeenkomsten. In deze vijftiende aflevering van ‘posters’ bezoekt hij een bijeenkomst van gelovigen. Er staat een grote groene tent middenin een weiland net buiten Zutphen. Er zingt een rapper: Hij komt eraan. Hij komt eraan. Jezus. Binnen preekt evangelist Bert Bruinekreeft voor 50 mensen. Hij was een onzekere jongen met dunne polsjes en een pofbroek en compenseerde dat door stoer doen. Van zijn 12de tot zijn 30ste leefde Bert in zonde. Hij was drogist en autohandelaar, ging zuipen, had meer dan 20 keer verkering en tilde de belasting. Gelukkig werd hij niet. Toen zijn zoon ziek werd, ging hij bidden en God genas hem. Alfred komt het podium op om te getuigen van Gods liefde. „Ik verdiende op de beurs 30.000 euro op een ochtend, had een gezin, raakte aan de drank en heroïne. „Ik stond met een fles jenever op het station om voor de trein te springen. Op dat moment ging mijn mobieltje. Het was iemand van de kerk. En nu sta ik hier. Halleluja amen.” Tekst en foto’s Ad Nuis Serie Posters/ Bert Bruinekreeft
Halleluja Tekst en foto’s Ad Nuis Fotograaf Ad Nuis bezoekt bijzondere bijeenkomsten. In deze vijftiende aflevering van ‘posters’ bezoekt hij een bijeenkomst van gelovigen. Er staat een grote groene tent middenin een weiland net buiten Zutphen. Er zingt een rapper: Hij komt eraan. Hij komt eraan. Jezus. Binnen preekt evangelist Bert Bruinekreeft voor 50 mensen. Hij was een onzekere jongen met dunne polsjes en een pofbroek en compenseerde dat door stoer doen. Van zijn 12de tot zijn 30ste leefde Bert in zonde. Hij was drogist en autohandelaar, ging zuipen, had meer dan 20 keer verkering en tilde de belasting. Gelukkig werd hij niet. Toen zijn zoon ziek werd, ging hij bidden en God genas hem. Alfred komt het podium op om te getuigen van Gods liefde. „Ik verdiende op de beurs 30.000 euro op een ochtend, had een gezin, raakte aan de drank en heroïne. „Ik stond met een fles jenever op het station om voor de trein te springen. Op dat moment ging mijn mobieltje. Het was iemand van de kerk. En nu sta ik hier. Halleluja amen.” Tekst en foto’s Ad Nuis Serie Posters/ Bert Bruinekreeft Nuis, Ad

Er staat een grote groene tent middenin een weiland net buiten Zutphen. Er zingt een rapper: Hij komt eraan. Hij komt eraan. Jezus.

Binnen preekt evangelist Bert Bruinekreeft voor 50 mensen. Hij was een onzekere jongen met dunne polsjes en een pofbroek en compenseerde dat door stoer doen. Van zijn 12de tot zijn 30ste leefde Bert in zonde. Hij was drogist en autohandelaar, ging zuipen, had meer dan 20 keer verkering en tilde de belasting. Gelukkig werd hij niet. Toen zijn zoon ziek werd, ging hij bidden en God genas hem. Alfred komt het podium op om te getuigen van Gods liefde. „Ik verdiende op de beurs 30.000 euro op een ochtend, had een gezin, raakte aan de drank en heroïne. „Ik stond met een fles jenever op het station om voor de trein te springen. Op dat moment ging mijn mobieltje. Het was iemand van de kerk. En nu sta ik hier. Halleluja amen.”

Tekst en foto’s Ad Nuis