Death Proof

Death Proof film Death Proof is eigenlijk maar een onderdeel van het project, Grindhouse, waarmee Quentin Tarantino en Robert Rodriquez een ode wilden brengen aan de ranzige B-films van de jaren zeventig. Lauwe reacties in de Amerikaanse bioscopen hebben ervoor gezorgd dat Tarantino’s deel nu ‘los’ in de rest van de wereld te zien is. „Je kunt zeggen: geweldig van Tarantino. Geen compromissen, we krijgen een slice of life en als je je daarbij verveelt, pech. Maar het ís domweg vervelend. (..) Als je later terugdenkt, zie je een raar mengsel van landerigheid, adrenaline, bewuste filmfoutjes en hightech scènes en dan is Death Proof op een tegelijkertijd irritante en bewonderenswaardige manier ongrijpbaar geworden.” Bas Blokker, 6 juni 2007 In: 30 bioscopen. Death Proof (2007) scene uit film
Death Proof film Death Proof is eigenlijk maar een onderdeel van het project, Grindhouse, waarmee Quentin Tarantino en Robert Rodriquez een ode wilden brengen aan de ranzige B-films van de jaren zeventig. Lauwe reacties in de Amerikaanse bioscopen hebben ervoor gezorgd dat Tarantino’s deel nu ‘los’ in de rest van de wereld te zien is. „Je kunt zeggen: geweldig van Tarantino. Geen compromissen, we krijgen een slice of life en als je je daarbij verveelt, pech. Maar het ís domweg vervelend. (..) Als je later terugdenkt, zie je een raar mengsel van landerigheid, adrenaline, bewuste filmfoutjes en hightech scènes en dan is Death Proof op een tegelijkertijd irritante en bewonderenswaardige manier ongrijpbaar geworden.” Bas Blokker, 6 juni 2007 In: 30 bioscopen. Death Proof (2007) scene uit film

Death Proof is eigenlijk maar een onderdeel van het project, Grindhouse, waarmee Quentin Tarantino en Robert Rodriquez een ode wilden brengen aan de ranzige B-films van de jaren zeventig. Lauwe reacties in de Amerikaanse bioscopen hebben ervoor gezorgd dat Tarantino’s deel nu ‘los’ in de rest van de wereld te zien is.

„Je kunt zeggen: geweldig van Tarantino. Geen compromissen, we krijgen een slice of life en als je je daarbij verveelt, pech. Maar het ís domweg vervelend. (..) Als je later terugdenkt, zie je een raar mengsel van landerigheid, adrenaline, bewuste filmfoutjes en hightech scènes en dan is Death Proof op een tegelijkertijd irritante en bewonderenswaardige manier ongrijpbaar geworden.”

Bas Blokker, 6 juni 2007

In:

30 bioscopen.