De bankier en sporter gaan samen beleggen

De sporter en bankier die sociaal bewust worden. Ofwel, voormalig basketbalfenomeen David Robinson van de San Antonio Spurs en Goldman Sachs bankier Daniel Bassichis beginnen samen een private equityfonds. Het investeringsfonds moet 250 miljoen dollar (187 miljoen euro) bijeen krijgen en wil gaan beleggen in bedrijven die sociaal verantwoord bezig zijn.

„Het is het perfecte huwelijk tussen liefdadigheid en zakelijkheid”, zei Robinson, die 1999 en 2003 kampioen werd met de Spurs en in 1996 op de Amerikaanse lijst van de 50 beste basketbalspelers aller tijden stond. Het fonds, vooralsnog zonder naam, zal zich bijvoorbeeld gaan richten op bedrijven die helpen de de Amerikaanse binnensteden te verbeteren. Volgens Bassichis, die zijn positie als partner bij Goldman Sachs opgeeft, zijn er grote financiële instituten en hedgefondsen geïnteresseerd in het fonds. (Bloomberg)