Broeierig warm

Het blijft voorlopig broeierig warm in Nederland en bijna elke dag zijn er wel regio’s waar regen en onweersbuien ontstaan, die soms fors kunnen uitpakken. Zeker tot en met maandag handhaven de temperaturen zich op waarden tussen 25 en 30 graden. Pas vanaf dinsdag zou het een tikkeltje minder warm kunnen worden.

Gisteren werden voor het eerst dit jaar tropische temperaturen van boven 30 graden waargenomen, vandaag kan die barrière opnieuw worden gebroken. Vooral het noorden en noordoosten maken kans op dergelijk hoge temperaturen, in het westen en zuidwesten wordt de warmte iets getemperd door de daar invallende westelijke tot zuidwestelijke wind die koelere lucht van zee aanvoert.

De dag begint vandaag op de meeste plaatsen droog, al zou in het zuidwesten nog een laatste buitje kunnen vallen. Vooral in het oosten en noordoosten schijnt eerst de zon volop, vandaar ook dat daar de hoogste temperaturen worden verwacht. Vooral vanmiddag ontstaan in een groot deel van het land enkele regen of onweersbuien, die lokaal zwaar kunnen uitpakken. De wind is zwak tot matig, waait in het noordoosten uit het noordoosten, in het zuidwesten is hij zuidwestelijk.

Ook morgen is een warme dag met verspreid over het land in de loop van de dag een paar regen en onweersbuien, maar in het algemeen lijken het er minder te zijn dan vandaag. Begin volgende week verandert maandag nog weinig in het weer. Daarna wordt het een tikkeltje minder warm.