Televisie Overige films

* Speed (Jan de Bont, 1994, VS). Succesrijk Amerikaans regiedebuut van Nederlandse cameraman biedt eersteklas kermisvertier. Stadsbus vol nietsvermoedende passagiers mag niet langzamer rijden dan tachtig kilometer, anders vliegt hij de lucht in. Met Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dennis Hopper, Jeff Daniels. RTL5, 20.30-22.40u.

Sommersby (Jon Amiel, 1993, VS). Romantische Hollywood-remake van ‘Le retour de Martin Guerre’ (1982) roept wel erg veel vragen op. Tirannieke landeigenaar annex harteloze echtgenoot Richard Gere blijkt na zes jaar Amerikaanse Burgeroorlog veranderd in een idealistische landhervormer annex gevoelige minnaar. Echtgenote Jodie Foster gelooft het graag. RTL7, 20.30-23.10u.

Hard Rain (Mikael Salomon, 1998, VS). Een wegens overstromingen geëvacueerd dorp is het decor van buitengewoon natte actiethriller waarin geldtransporteur Christian Slater wordt belaagd door boef Morgan Freeman én door sheriff Randy Quaid. Minnie Driver staat hem gelukkig terzijde. SBS6, 20.30-22.30u.

Ella Enchanted (Tommy O’Haver, 2004, VS/Ierland/Engeland). Anachronistisch sprookje in semimiddeleeuws decor biedt veel meisjesvermaak. Anne Hathaway dient, op last van een fee, iedereen te gehoorzamen die haar iets gebiedt. Tien, 20.30-22.10u.

The In-Laws (Andrew Fleming, 2003, VS). Remake van gelijknamige actiekomedie uit 1979 (met Alan Arkin en Peter Falk). James Bond-achtige spion Michael Douglas betrekt neurotische arts Albert Brooks in hyperventilerend avontuur. België1, 20.50-22.20u.

Snake Eyes (Brian De Palma, 1998, VS). Thriller waarin louche rechercheur Nicolas Cage een politieke moord probeert op te lossen biedt een duizelingwekkende demonstratie van De Palma’s visuele kunnen, maar is leeg en laat onverschillig. Net5, 22.30-0.20u.