Prom night

„Het was een stoet die urenlang duurde.” Fotograaf Martijn van de Griendt was gisteravond aanwezig bij een optocht van eindexamenkandidaten in Sint-Oedenrode. De examens zijn achter de rug. De uitslag krijgen ze volgende week.

„Jongens en meisjes van nog geen 18 jaar die als ware volwassenen op weg waren naar het eindfeest.” Ter afsluiting van de opleiding organiseerde het Fioretti College een gala naar Amerikaans voorbeeld.

Voor de gelegenheid was het vijftiende-eeuwse kasteel Henkenshave afgehuurd. En liepen leerlingen en leraren rond in galakleding.

„Vooral die optocht verbaasde me”, zegt Van de Griendt. „Ik zag een Hummer, Porsche, Lamborghini. Ik zag een motorquad, een tractor. Ik zag eigenlijk alles wat een motor had en kon rijden.”

Wie de leerlingen zijn op de foto is niet bekend.