Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Biografie

Kunstsubsidies (2)

Na het lezen van het artikel `Alles moet anders` (Cultureel Supplement, 18 mei) zag ik in de boekenbijlage van NRC Handelsblad een lovende bespreking van een biografie van Hugo de Groot, grondlegger van het internationaal recht. Waarom verschijnt zo`n monografie over een internationaal bekende Nederlandse wetenschap uitsluitend in het Nederlands? Dat moet anders! Je kunt hier tenslotte geen supermark(e)t binnengaan of op elk artikel staat een etiket in het Engels. Niemand schaamt zich er kennelijk voor dat producten van wetenschap en kunst uitsluitend in de Nederlandse taal toegankelijk zijn, zodat geen Spanjaard of Fransman die uitmuntende biografie van Hugo de Groot kan lezen. Daarvoor moet subsidie komen!