`Geen deal` over Lockerbie met Libië

Londen, 8 juni. De Britse premier Tony Blair heeft tijdens zijn recente bezoek aan Libië geen akkoord gesloten waaronder de Lockerbie-veroordeelde zijn levenslange gevangenisstraf in Libië kan uitzitten, zo heeft zijn bureau gisteren verzekerd. De Schotse premier, Alex Salmond, had daarover eerder op de dag zijn bezorgdheid uitgesproken. Wel wordt een tweede beroep van de Libiër, Abdel Baset al-Megrahi, tegen zijn vonnis overwogen. Libië zou Megrahi opeisen in ruil voor de vrijlating van vijf Bulgaarse verpleegsters en een Palestijnse arts die in Libië ter dood zijn veroordeeld omdat zij 400 Libische kinderen opzettelijk met hiv zouden hebben besmet. Megrahi werd in 2001 veroordeeld wegens het opblazen van een Amerikaans passagiersvliegtuig boven het Schotse Lockerbie.