7 Quiz

Hoe is jouw levensstijl Aarde en maan vanuit de ruimte
Hoe is jouw levensstijl Aarde en maan vanuit de ruimte

Ecologische voetafdruk

www.ecofoot.org

Ik dacht altijd dat ik redelijk milieubewust leefde. Ik scheid netjes mijn afval in vier stromen (glas, chemisch, papier en restafval). Ik pak vaak de fiets of het openbaar vervoer en ga zelden met het vliegtuig op vakantie. Ik kies zo’n drie keer in de week voor vegetarische maaltijden en de rest van de week voor biologisch vlees. Ik verwarm niet mijn hele huis en sluit ramen en deuren. Maar toch. Als iedereen zo leefde als ik, hadden we met zijn allen 2,4 aardes nodig. Twee komma vier! Terwijl we er maar één hebben, natuurlijk. De ‘Ecological Footprint Quiz’ maakt op basis van je antwoorden op vijftien vragen een schatting van hoeveel land en water er nodig is om je levensstijl te ondersteunen. Ik doe het vergeleken met de gemiddelde Nederlander maar marginaal beter; 4,4 hectare in plaats van 4,8. ‘Please remain calm… but not too calm’ waarschuwt de site. (CJ)

Met bijdragen van Michiel Dekker, Carola Janssen, Anne-Marie van der Poel en André Waardenburg