6 film

Deneuve, bedrog en diamanten Catherine Deneuve
Deneuve, bedrog en diamanten Catherine Deneuve

Place Vendôme

Ned 2, 23.55-01.50u.

Catherine Deneuve kreeg in Venetië een Gouden Leeuw voor haar rol van Marianne Malivert, de drankzuchtige en melancholische echtgenote van Vincent Malivert, een van de vooraanstaande juweliers aan het Parijse Place Vendôme. In haar jonge jaren was zij zelf een succesvolle handelaar in edelstenen. Maar nadat zij in zaken en de liefde bedrogen werd door de flamboyante charlatan Battistelli keerde zij het leven de rug toe en verdronk haar dagen in vergetelheid. Als haar man overlijdt, probeert ze zelf zeven ruwe diamanten aan de man te brengen. Dan komt ze de gevaarlijke Battistelli weer tegen. Via hem en de schimmige herkomst van de diamanten wordt ze met haar eigen verleden en dat van haar man geconfronteerd. Het levert een fijne psychologische thriller, geregisseerd door Nicole Garcia, op met ook heerlijke rollen van Jacques Dutronc, Jean-Pierre Bacri en Emmanuelle Seigner. (AW)