Hélène Schjerfbeck

Helene Schjerfbeck. Het geheim van Finland t/m 2 sept in het Haags Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Di t/m zo 11-17u. Helene Schjerfbeck Maria 1909 Olie op doek, 57 x 73 cm, Amos Anderson Kunstmuseum, Helsinki Hélène Schjerfbeck In de laatste dertig jaar ontbrak het werk van de Finse schilder Hélène Schjerfbecks (1862-1946) op geen van de overzichten van Scandinavische kunst in Europa. Tussen alle verheven symboliek sprong haar werk er steeds weer uit. De expositie in het Gemeentemuseum Den Haag is beklemmend mooi. Zelden zie je een overzicht van een kunstenaar die zich zo consequent concentreert op de essentie van het leven, van het mens zijn.
Helene Schjerfbeck. Het geheim van Finland t/m 2 sept in het Haags Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Di t/m zo 11-17u. Helene Schjerfbeck Maria 1909 Olie op doek, 57 x 73 cm, Amos Anderson Kunstmuseum, Helsinki Hélène Schjerfbeck In de laatste dertig jaar ontbrak het werk van de Finse schilder Hélène Schjerfbecks (1862-1946) op geen van de overzichten van Scandinavische kunst in Europa. Tussen alle verheven symboliek sprong haar werk er steeds weer uit. De expositie in het Gemeentemuseum Den Haag is beklemmend mooi. Zelden zie je een overzicht van een kunstenaar die zich zo consequent concentreert op de essentie van het leven, van het mens zijn.

In de laatste dertig jaar ontbrak het werk van de Finse schilder Hélène Schjerfbecks (1862-1946) op geen van de overzichten van Scandinavische kunst in Europa. Tussen alle verheven symboliek sprong haar werk er steeds weer uit. De expositie in het Gemeentemuseum Den Haag is beklemmend mooi. Zelden zie je een overzicht van een kunstenaar die zich zo consequent concentreert op de essentie van het leven, van het mens zijn.

Helene Schjerfbeck. Het geheim van Finland t/m 2 sept in het Haags Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Di t/m zo 11-17u.