Bell ‘Arte, St Gerlach, Neercanne in Limburg

Carlos Mata ‘Toro Falinio’ Bell 'Arte, St Gerlach Neercanne in Limburg
Carlos Mata ‘Toro Falinio’ Bell 'Arte, St Gerlach Neercanne in Limburg

Met de expositie Meesters in de Beeldhouwkunst viert Gallery Bell’Arte haar tien-jarig bestaan in Château Neercanne en Château St. Gerlach in Zuid-Limburg. In de tuinen zullen bijna 100 sculpturen geëxposeerd worden van ‘oude meesters' als Emile Cornelis, Guus Hellegers, Pépé Grégoire en Hans Bayens en 'nieuw talent' als Lotta Blokker. Van deze beeldhouwers is in Gallery Bell’Arte kleiner werk te zien. Blikvanger in de glooiende tuin van St. Gerlach is de Toro Falinio van de Spaanse kunstenaar Carlos Mata. Hij maakt bronzen sculpturen in bijna archaïsche mythologische vormen. Lotta Blokker (1980) verhuisde in 1999 naar Italië voor een studie tekenen en beeldhouwen aan de Florence Academy of Art en nog voor het einde van haar studie gaf zij op deze academie al les in beeldhouwen. Haar bijna levensgrote bronzen Atlas, draagt een mens op zijn rug. Meestal wordt Atlas afgebeeld met een grote bol op zijn rug; ooit strafte Zeus hem en moest hij het hemelgewelf Uranus dragen. Voor Blokker staat Atlas symbool voor elk mens, die steeds weer met zijn daden wordt geconfronteerd. ,,Want iedereen moet zichzelf een levenlang meedragen’’. In Bell’Arte is ook nog een expositie van beelden en schilderijen van Gerti Bierenbroodspot Return to Atlantis te zien.

Meesters in de Beeldhouwkunst t/m 30 sept in Château Neercanne, Cannerweg 800, Maastricht en Château St. Gerlach, J. Cornelis Allee 1, Valkenburg. Open dag van 10-18u. Gerti Bierenbroodspot t/m 28 juni in Gallery Bell’Arte, Jekerweg 51, Maastricht. Open di t/m za 11-17u, zo 14-17u en op afspraak. Ook zijn er rondleidingen. Inl 043-3211702 of www.gallerybell-arte.com