6 tijdschrift

Beyond

plus cd, radio en site, 4 euro

Liefhebbers van wereldmuziek kunnen hun hart ophalen. De komende maanden staan er zo’n vijftig festivals met muziek uit alle windstreken gepland in Nederland en België. Om de schaarse tijd tussen de festivals op te vullen, is er nu Beyond, een Nederlands wereldmuziektijdschrift. Naar eigen zeggen is Beyond het eerste blad dat „de muziekwereld zo crossmediaal naar je toe brengt”. Of dat waar is valt te betwijfelen, maar in ieder geval is Beyond een rijke informatiebron. Het tijdschrift staat vol cd-, dvd- en boektips. Wat wordt besproken, is op de bijgevoegde cd te beluisteren. Achtergrondartikelen geven het tijdschrift een aangename diepgang. De stukken zijn ook goed toegankelijk voor de leek op wereldmuziekgebied. Webradiokanaal NPS Output maakt de artikelen en recensies ‘hoorbaar’ in speciale uitzendingen en de website beyondmagazine.nl houdt de actualiteit in de gaten. (AP)