1 Kostuums

Het opvliegende karakter van Anne brengt haar regelmatig in de problemen. Foto Hollandse Hoogte RCOD 277-83 4300-8 Anne of Green Gables house Obligatory Credit - Camera Press/Karsh of Ottawa. No sale in USA or Canada Special price applies - consult Camera Press or it's local agent. Supposedly the house where the eponymous heroine of 'Anne of Green Gables' lived - a small timber cottage on Prince Edward Island, the smallest of the Canadian Provinces. FOTO: CAMERA PRESS/HOLLANDSE HOOGTE
Het opvliegende karakter van Anne brengt haar regelmatig in de problemen. Foto Hollandse Hoogte RCOD 277-83 4300-8 Anne of Green Gables house Obligatory Credit - Camera Press/Karsh of Ottawa. No sale in USA or Canada Special price applies - consult Camera Press or it's local agent. Supposedly the house where the eponymous heroine of 'Anne of Green Gables' lived - a small timber cottage on Prince Edward Island, the smallest of the Canadian Provinces. FOTO: CAMERA PRESS/HOLLANDSE HOOGTE CAMERA PRESS/Hollandse Hoogte

Anne of Green Gables

Vanaf vandaag verkrijgbaar, oa. via bol.com, 22,99 euro

Voor het landschap en de kostuums alleen al is Anne of Green Gables het kijken meer dan waard, maar voor wie dat niet interessant vindt is er altijd nog De Liefde. Anne Shirley (Megan Follows) is een roodharig weesmeisje, dat naar het plaatsje Avonlea gestuurd wordt om daar bij een oude broer en zus te gaan wonen. Hoewel zij op een jongen gehoopt hadden die kon helpen op de boerderij, zijn zij al snel gelukkig met het meisje. Ondanks het feit dat Anne door haar opvliegende karakter en rijke fantasie regelmatig in de problemen komt: ze valt van het dak, voert per ongeluk haar beste vriendin dronken en belandt in het water als de boot – waarin ze speelt dat ze dood is – plotseling zinkt. Ook op school heeft ze last van haar temperament: op haar eerste dag slaat ze een lei stuk op het hoofd van klasgenoot Gilbert Blythe. De KRO zond deze serie, gebaseerd op een reeks boeken van de Canadese schrijfster L.M. Montgomery, in de jaren ’80 uit. Voor wie na het kijken fan is geworden, is er goed nieuws: het vervolg (Sequel en Continuing Story) verschijnt binnenkort ook op dvd. (AB)