Bejaarden scoren hit met ‘My Generation’

Gisteren The Who, vrijdag The Stones en The Police komt eraan. Voor rock hoef je niet jong te zijn. Maar een groep met opgeteld een leeftijd van 3000 jaar is wel bijzonder.

The Zimmers – de looprekjes – bereikten deze week de 26ste plaats in de Britse hitparade met een cover van My Generation, een succes van The Who uit 1965.

Zanger Alf Carretta is 90, drummer Buster Martin 100 en de gemiddelde leeftijd van de veertig man sterke band is 78 jaar.

De groep is bedacht door BBC-journalist Tim Samuels die zo aandacht vraagt voor de schrijnende omstandigheden waarin bejaarden soms leven. Hij zocht gemarginaliseerde ouderen en haalde ze naar Londen. „Hebben ze ook eens een leuk dagje uit”, zei hij tegen de The Independent. In de Abbey Road studio’s namen ze My Generation in vier uur op.

Dankzij YouTube is het nummer een hit geworden. Vooral door clip waarin de oudjes à la The Who aan het slot hun gitaren kapot proberen te slaan. De keuze van het protestlied van The Who is grappig, want „I hope I die before I get old” klinkt in 2007 toch frisser als Alf Carretta het zingt dan Who-zanger Roger Daltrey (63).

De clip van The Zimmers staat op nrc.nl/kunst