Pakistan verscherpt controle op de media

Islamabad. De Pakistaanse president Perves Musharraf heeft gisteren maatregelen genomen die de Pakistaanse overheid meer controle geven over de media. De maatregelen gaan onmiddellijk in. De huidige voorschriften met betrekking tot televisie zijn nu ook van toepassing op internet en mobiele telefoons. Media die zich niet aan de regels houden kunnen hun vergunning kwijtraken. Tevens worden de boetes verhoogd. De nieuwe regels gelden ook voor buitenlandse media. Ze hebben te maken met de politieke crisis die in Pakistan is ontstaan sinds president Musharraf in maart de opperrechter Chaudhry heeft geschorst. Hiermee heeft de president de woede van de rechterlijke macht op zijn hals gehaald. Sinds de crisis in maart begon zijn de media, en vooral televisie, onder vuur genomen door Musharraf. Hij heeft openlijke kritiek geuit op televisiezenders die zendtijd geven aan critici van zijn beleid.