Koerdische rebellen doden 7 militairen in oosten van Turkije

Ankara. Zeker zeven Turkse militairen zijn gisteren gedood tijdens een aanval van Koerdische rebellen in het oosten van Turkije. Het Turkse leger stuurde helikopters en versterkingen naar de provincie Tunceli nadat guerrilla`s met een auto op een militair kamp waren ingereden en het vuur hadden geopend met raketten en mortieren. De aanval zal de druk op de Turkse regering vergroten om Noord-Irak binnen te vallen en de kampen van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) te vernietigen. Het Turkse leger is al langere tijd voorstander van een inval in Noord-Irak. Gisteren zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Abdullah Gül, tegen functionarissen van de Europese Unie dat ”we het volste recht hebben om maatregelen te nemen tegen terroristische activiteiten die gericht zijn tegen ons vanuit het noorden van Irak”. Maar de Duitse minister van Buitenlandse Zaken zei dat hij ”niet de impressie had dat Turkije een inval zal doen”. Het Turkse leger heeft afgelopen weken wel zijn militaire aanwezigheid bij de grens met Irak vergroot.