Doden bij gevechten in zuiden Libanon

Beiroet. Gewapende moslimextremisten hebben gisteren twee Libanese soldaten gedood bij het Palestijnse vluchtelingenkamp in het zuiden van Libanon. Twee militanten van de extremistische splintergroep Jund al-Sham zijn ook gedood bij de gevechten aan de rand van het kamp Ain al-Hilweh, waar 65.000 Palestijnen wonen. De gevechten tussen het leger en Jund al-Sham begonnen zondag toen strijders van de splintergroep een granaat gooiden naar een legerpost. Tegelijkertijd gaan de gevechten bij een vluchtelingenkamp in het noorden van Libanon door. Een commandant van de extremistische groep Fatah al-Islam, die het Libanese leger in het noorden bestrijdt, dreigt om ook de wapens op te nemen in het zuidelijke kamp. De twee groepen zouden familiebanden hebben en delen dezelfde radicale islamitische ideologie.